torsdag 26 augusti 2010

Nio månader

Högst nio månader kvar tills jag är färdig diplomingenjör och det är dags att veta vad man vill göra med resten av sitt liv. Nåt jag säkert kommer att fundera på hela vintern.

Ett fast heltidsanställning känns inte lockande. Åtta till fyra varje vardag resten av livet på samma ställe. Efter den akademiska friheten känns något sådant nästan som ett straff. Men vilka alternativ finns det?

Satt och funderade vid kaffebordet vad jag egentligen har gemensamt med de som jobbar där. Diskussionsämnen som golf, trädgårdsmöbler och helgens tripp till stugan är inget jag har så mycket att säga om. Har svårt att identifiera mig med de som jobbar där. De har fru och barn och egnahemshus. Sånt som jag inte alls vet när det blir aktuellt för mig men som känns väldigt avlägset.

På nåt sätt antar jag att jag fortfarande känner mig som bara 20-21 år gammal och kanske jag också uppfattas så av andra för jag får ofta en känsla av att folk tror jag är yngre än vad jag är. Vad säger det om mig?

6 kommentarer:

 1. Jag känner mig som en tonåring ännu, men tydligen fyllde jag 23 i maj. Har dock ingen koll på vad folk har för uppfattning om mig, kanske lika bra så? Fick en kommentar om att jag ser ut som 19-åring för några månader sen dock :D Och jo, framtidsplanerna är *smått* diffusa ännu...

  SvaraRadera
 2. Det är nog bara att bita i det sura äpplet...

  SvaraRadera
 3. Samtidigt känner jag mig som en bortskämd brat som inte vill arbeta. Jag vet ju att nästan alla gör det och mår bra medan de flesta som inte gör det inte skull vilja något annat än få ett arbete!

  Som kvinna är det väl alltid en komplimang om någon tror man är yngre än vad man är men som man är jag inte helt säker på om det kan ses som en komplimang. Försöker att inte tänka alltför mycket på vad det är i stället :)

  SvaraRadera
 4. Här kanske finns lite inspiration:
  http://www.maanmittauslaitos.fi/Urheilijana_Maanmittauslaitoksessa.htm

  SvaraRadera
 5. Uppdateringar tydligen:
  http://www.maanmittauslaitos.fi/tiedotteet/2008/09/urheilijana-maanmittauslaitoksessa

  Teemu Köngäs som skriver om sin vardag som elitidrottare kombinerat med arbete.

  SvaraRadera