fredag 18 mars 2011

WOC proposal ready: Chasing start and sprint relay

Jag är två dagar sent ute med denna nyhet men gruppen som funderar på hur orienterings-VM skall se ut i framtiden har publicerat sitt förslag. Måste säga att även om jag inte är helt säker på att jag gillar utvecklingen som sporten verkar ta så är jag positivt överraskad av förslaget. Ingen masstart utan istället en jaktstart, inga kval och en sprintstafett känns helt okej om man bortser från att antalet VM-medaljer som delas ut per år ökar från 5 till 7.

World of O rapporterar bra om innehållet i förslaget.

3 kommentarer:

 1. Jag minns den gamla goda tiden när det fanns en individuell distans (vartannat år) och den hette långdistans och vinnaren hette Jörgen Mårtensson eller Petter Thoresen.
  Trots att jag är ganska OL intresserad kan jag inte hålla reda på 7 världsmästare per år i lång tid, men skulle aldrig glömma vem som blev världsmästare tex 1991.

  SvaraRadera
 2. Om man bortser från att skid-VM går vartannat år utser de ju nog också ganska många världsmästare. Men då antar jag att du inte gillar det heller :)

  SvaraRadera
 3. Förr var skidåkningens sprintdistans 30km och normaldistans 50km, båda förstås med individuell start. Och skidåkarna åt taggtråd till morgonmål...

  SvaraRadera