fredag 3 december 2010

Den finlandssvenska idrottsgalan

Nedan de nominerade till årets bragdmedalj med motiveringar:

Sandra Eriksson representerar IF Nykarlebynejden och hon tog i augusti tre guld vid finländska mästerskapen i friidrott i Kajana. Eriksson segrade på 1500 meter, 3000 meter hinder och 5000 meter, vilket enligt prisjuryn var en sällsynt stor idrottsbragd på nationell nivå. Sandra Eriksson segrade också på 3000 meter hinder vid landskampen mellan Finland och Sverige.

Borgåboxaren Robert Helenius försvarade den 27 november sin EU-titel i tungviktsboxning. I samma match erövrade Helenius också WBO-förbundets Intercontinentaltitel. Helenius som representarar det tyska proffsboxningsstallet Sauerland har under sina drygt två år som proffsboxare vunnit alla sina 14 matcher.

Marcus Sandell från Grankulla IFK Alpine stod under vintern 2010 för en aningen annorlunda bragd. Sandell skadades under ett träningsåk i österrikiska Pitztal i september och man var tvungen att avlägsna ena njuren. Trots det kunde Sandell redan i januari ge ett formbesked som räckte till för deltagande vid OS i Vancouver.

Jag tycker att grunderna som Sandell är nominerad på är väldigt svaga men jag och mina kamrater här i Äkäs kan för allt i världen inte komma på någon som borde ha varit nominerad istället för honom. Kan någon hjälpa oss? Staffan Tunis och Jonathan Åstrand är ratade, den ena för att han varit nominerad tidigare och den andra för att man 'inte kan' nominera två friidrottare (och då gick Eriksson före för att man skulle få med en kvinna).

Förslag?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar