söndag 13 februari 2011

Mera om Tainis nya ordning

Hade faktiskt väntat mig att det skulle uppstå lite debatt angående sommarens uttagningskriterier för VM och uttagningen av Talent-gruppen som skedde i veckan men det har varit helt tyst på sunnistus.net:s debattsida.

Att bara ta ut tre herrar till talanggruppen kändes rätt överraskande. I höst tycker jag mig minnas att det var tal om hela 15 löpare (möjligtvis att hälften av dessa var damer). Jag undrar vad är det som har ändrat mot tidigare år? Finska förbundets grupper är fortfarande endast för ett mycket litet fåtal (och det kostar skjortan att vara med men det är en annan historia). Tester in absurdum verkar inte ändra på det. Victor Mansner var näst bäst då testerna räknades samman men inte fick han en plats i gruppen. Fredric Portin hade en fantastisk säsong förra året och sprang bra i testerna men inte heller det räckte. (Om man vill vara elak kan man påstå att det gavs extra poäng om man hör till KR, men så elaka skall vi inte vara.)

Suunnistus.net rapporterade iaf flitigt från testhelgen i Vierumäki. Kunde inte låta bli att dra på smilbanden åt följande text:
"Kolmas testi oli tytöillä ja naisilla noin 3000 metrin sekä miehillä ja pojilla noin 5000 metrin ratajuoksu, jolla suoritettiin emit-leimaus ja ylitettiin kaksi matalaa aitariviä joka kierroksella. Matkat ovat noin mittaisia siksi, että Vierumäen rata ei ole sisäreunasta aivan 200 metriä pitkä. Huomattavaa testissä oli se, että vain muutamilla aidanylitystekniikka oli edes kohtalainen. Suurin osa teputti muutaman valmistautumisaskeleen, hyppäsi ilmaan leijailemaan ja joutui kiihdyttämään vauhtia uudestaan reilusti.
Hur kan någon tro att orienterare som troligtvis aldrig tränat på häckteknik skulle vara bra på att springa över häckar på bana? Huhu :)

Hela texten här (fetmarkeringen var min).

I övrigt så hoppas jag Janne Salmi klarar av att klargöra hur många löpare Finland får ställa upp med i Schweiziska mästerskapen innan utgången av februari som det har lovats.

1 kommentar:

  1. Näyttää siitä KooVeeseen kuulumisestakin pisteitä saavan.. Ehkä jopa KR:ää enemmän.

    SvaraRadera